Atentie
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Afla mai multe... DA

Termeni si conditii

„www.rosamundiperfumery.com”1. Identificarea Vanzatorului

INOMEA SRL (denumita in continuare „Vanzatorul”) este detinatorul/administratorul site-ului www.rosamundiperfumery.com, (denumit in continuare „Site”), prin accesarea caruia puteti afla informatii despre produsele comercializate de Vanzator si pe care le puteti achizitiona prin plasarea comenzilor online.

Denumirea Vanzatorului: INOMEA SRL

Adresa sediului social: Intrarea Medic Col. Stoenescu nr. 5, Sector 5, cod 050457, Bucuresti, Romania

Cod Unic de Inregistrare (CUI): 36474684

Numar de inmatriculare in Registrul Comertului: J40/11491/2016

Telefon: 0738660355

E-mail: office@rosamundi.ro2. Cumparatorul

Este cumparator persoana care plaseaza o comanda pe Site pentru achizitionarea produselor Vanzatorului sau o alta persoana indicata de cea care a plasat comanda, precum si orice alta persoana aflata la adresa de livrare, pentru a primi, a verifica, a confirma starea produselor si a efectua plata pretului produselor (in sistem ramburs, daca este cazul), (denumita in continuare „Cumparator").3. Obiectul

3.1. Termenii si Conditiile de vanzare (denumiti in continuare „Termeni si Conditii”) sunt aplicabile tuturor comenzilor de produse si/sau servicii adresate societatii INOMEA, plasate de catre Cumparator, prin intermediul Site-ului, care poate fi accesat la adresa www.rosamundiperfumery.com , inclusiv de pe telefonul mobil.

3.2. Pentru comenzile, vanzarile, livrarile de Produse de pe Site, se aplica Termenii si Conditiile valabile la data plasarii comenzii (in continuare „Comanda”).

3.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica unilateral, in orice moment, Termenii si Conditiile, iar varianta actualizata poate fi accesata de Cumparator pe Site la https://www.rosamundiperfumery.com/termeni-si-conditii/.

3.4. Anterior plasarii Comenzii pe Site, Cumparatorul trebuie sa ia cunostinta si sa studieze Termenii si Conditiile. In masura in care nu intelege una sau mai multe dintre clauzele inserate, este necesar sa apeleze la un consultant de specialitate.

3.5. Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul accepta si este de acord in totalitate cu Termenii si Conditiile.4. Produsele comercializate pe Site-ul Vanzatoului

4.1. Vanzatorul comercializeaza prin intermediul Site-ului produse cosmetice si de parfumerie si orice alte produse prezentate de Vanzator pe Site (denumite in continuare „Produsele”), pentru care Cumparatorul poate plasa Comanda pe Site, in vederea achizitionarii acestora.

4.2. Prezentarea Produselor pe Site se regaseste intr-un catalog online, Cumparatorul avand posibilitatea de a selecta unul sau mai multe Produse in vederea achizitionarii.

4.3. Informatiile privind Produsele comercializate pe Site pot fi modificate in mod unilateral de Vanzator, fara a afecta Comenzile acceptate de Vanzator potrivit dispozitiilor din Capitolul 5 de mai jos.

4.4. Toate Produsele comercializate de Vanzator pe Site sunt in conformitate cu si respecta legislatia in vigoare din Romania. Informatiile inscrise pe Produse sau ambalajele acestora sunt puse la dispozitia Cumparatorilor in limba romana.

4.5. De regula, Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului si fotografii ale Produselor comercializate pe Site. Fotografiile produselor pot fi schimbate de Vanzator in orice moment. In anumite situatii, pot aparea diferente intre fotografiile Produselor de pe Site si produsele livrate Cumparatorului, in special ca urmare a modificarilor care provin chiar de la producatorul Produselor (de ex. atunci cand se fac modificari pentru schimbarea/imbunatatirea aspectului ambalajului exterior). Vanzatorul nu va fi tinut raspunzator pentru eventuale neconcordante de acest tip dintre fotografiile Produselor de pe Site si produsele livrate Cumparatorului.

4.6. Ofertele Produselor sunt valabile atat timp cat acestea sunt afisate pe Site, in limita stocurilor disponibile in dimineata zilei in care se plaseaza Comanda, in depozitul Vanzatorului.

Cumparatorul are posibilitatea sa contacteze Vanzatorul la datele de contact indicate in Capitolul 1, telefon: 0738660355 sau e-mail: office@rosamundi.ro, in masura in care are intrebari cu privire la Produse, inclusiv despre disponibilitatea acestora, precum si in legatura cu modul de utilizare a acestora.5. Comenzile pe Site

5.1. Inregistrarea Cumparatorilor

5.1.1. In vederea plasarii unei Comenzi pe Site, este necesara crearea unui cont pentru care este necesara furnizarea unor informatii precum numele si prenumele, adresa de domiciliu, adresa de livrare daca aceasta este diferita de adresa de domiciliu, date de contact (telefon, fax, e-mail), precum si alte informatii considerate utile pentru inregistrare. Persoana care solicita inregistrarea contului trebuie sa aiba cel putin 18 ani.

5.1.2. Cumparatorul este in totalitate raspunzator de corectitudinea si actualitatea datelor furnizate Vanzatorului pentru inregistrarea contului pe Site.

5.1.3. Accesul Cumparatorului prin intermediul contului creat pe Site presupune utilizarea unei adrese de e-mail, a carei validitate va fi verificata de Vanzator inainte de acceptarea inregistrarii contului, precum si o parola stabilita exclusiv de Cumparator. Pentru securitatea informatiilor din contul dumneavoastra de Cumparator, va recomandam sa nu divulgati aceste elemente de acces la cont (adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat si parola aferenta contului), confidentialitatea acestor date fiind exclusiv in sarcina Cumparatorului.

5.1.4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza inregistrarea unui cont sau de a dispune incetarea utilizarii unui cont inregistrat anterior, fara a justifica motivele care au determinat luarea acestor masuri.

5.2. Efectuarea Comenzilor pe Site. Vanzarea Produselor.

5.2.1. Pentru efectuarea Comenzii pe Site, Cumparatorul trebuie sa selecteze mai intai produsul/ produsele pe care doreste sa le achizitioneze, iar ulterior sa le adauge in Cosul de Comanda (denumit in continuare „Cos”) prin efectuarea unui Click pe „Adaugati in cos”.

5.2.2. Pretul de vanzare al Produsului pe Site (denumit in continuare „Pret”) este exprimat in RON si poate fi modificat de Vanzator in mod unilateral. Pretul Produsului este pretul afisat in conditiile legii, in vigoare la data plasarii Comenzii. Modificararea cotei de TVA se va reflecta in mod automat in Pretul Produsului, iar noua cota de TVA va fi aplicata Pretului Produsului vandut pe Site.

5.2.3. Vanzatorul este liber sa modifice/corecteze Preturile Produselor, sa introduca noi Preturi sau sa ofere/sa anuleze Preturi reduse inaintea plasarii Comenzii de catre Cumparator, fara a informa in prealabil Cumparatorul.

5.2.4. Pretul Produsului nu include si costurile aferente transportului si livrarii acestuia catre Cumparator. Aceste costuri generate de livrarea si transportul Produselor vor fi afisate separat si acceptate de Cumparator la momentul efectuarii Comenzii pe Site.

5.2.5. Dupa plasarea Comenzii, este necesara acceptarea expresa a acesteia, din partea Vanzatorului, prin transmiterea unui mesaj de confirmare, la adresa de e-mail sau de tip SMS pe telefonul mobil, catre Cumparator. Prin acceptarea Comenzii, intre Vanzator si Cumparator se incheie un contract de vanzare la distanta (denumit in continuare „Contractul”), avand ca obiect principal obligatiile de vanzare si livrare a Produselor, respectiv obligatiile corelative ale Cumparatorului de a plati Pretul si de a prelua Produsele comandate.

5.2.6. Vanzatorul nu este tinut de obligatia de a accepta toate Comenzile plasate pe Site, putand sa refuze, in mod unilateral, Comanda in anumite situatii (cum ar fi, dar fara a se limita la: situatia in care Produsele nu sunt disponibile in stoc, Produsele din depozit prezinta defecte si sunt improprii vanzarii, lipsesc informatiile pe care Cumparatorul trebuie sa le furnizeze pentru livrarea Produselor, livrarea Produselor ar urma sa se faca intr-un alt stat etc.).

5.2.7. Confirmarea Comenzii acceptate partial/ integral de catre Vanzator se comunica Cumparatorului prin transmiterea unui mesaj de confirmare (denumit in continuare “Mesaj de Confirmare”) la adresa de e-mail indicata de Cumparator sau unul de tip SMS pe telefonul mobil. In cazul in care Cumparatorul nu indica o adresa de e-mail/ numar de telefon corect/(-a) si valid/(-a), Vanzatorul nu este raspunzator pentru situatia in care Mesajul de Confirmare nu este receptionat de Cumparator.

5.2.8. Atunci cand Cumparatorul este in culpa pentru mentionarea eronata a adresei de e-mail/numarului de telefon sau pentru nereceptionarea Mesajului de Confirmare a Comenzii, Vanzatorul nu va avea nicio raspundere. In aceste situatii, vanzarea nu va putea fi anulata, decat daca Vanzatorul va decide in acest sens sau daca Cumparatorul isi va exercita dreptul de retragere, in conditiile prevazute la Capitolul 8 din Termenii si Conditiile de Vanzare.

5.2.9. Cumparatorul se obliga sa verifice corectitudinea informatiilor furnizate de Vanzator prin mesajul de confirmare, iar in cazul in care acesta constata ca unele informatii nu sunt corecte, trebuie sa instiinteze in scris Vanzatorul despre aceasta, in termen de cel mult 2 zile.

5.2.10. Vanzatorul are dreptul sa decida oricand retragerea unui Produs de pe Site de la comercializare.

5.2.11. Pentru Produsele adaugate de Cumparator in Cos, Vanzatorul nu poate garanta disponibilitatea acestora in orice moment.

5.2.12. Intrucat acceptarea Termenilor si Conditiilor de catre Cumparator se face automat prin plasarea Comenzii, Vanzatorul solicita Cumparatorilor sa acceseze si sa analizeze cu atentie informatiile si clauzele din Termeni si Conditii, inainte de plasarea Comenzilor pe Site, iar in masura in care nu sunt complet lamuriti, sa apeleze la consultanti profesionisti.

5.2.13. Dupa plasarea Comenzii, Cumparatorul nu mai poate anula Comanda, cu exceptia cazului in care obtine acordul Vanzatorului in mod expres, in scris, sau in cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere prevazut in Capitolul 8 din Termeni si Conditii.

5.2.14. Plasarea Comenzii si acceptarea acesteia de catre Vanzator da nastere obligatiei ce incumba Cumparatorului, in favoarea Vanzatorului, de plata a sumei de bani reprezentand valoarea de vanzare a Produselor selectate si comandate de acesta, precum si a costurilor de livrare, dupa caz.

5.2.15. Vanzatorul are dreptul sa primeasca si sa incaseze Pretul aferent Comenzii, la momentul livrarii Produselor, in cazul in care Cumparatorul opteaza pentru efectuarea platii in sistem ramburs. In acest caz, daca Cumparatorul nu achita pretul Comenzii, Vanzatorul poate sa refuze remiterea Produselor catre Cumparator.6. Informatii suplimentare privind Plata Produselor

6.1. Atunci cand Cumparatorul opteaza pentru plata ramburs a Produselor comandate, aceasta modalitate de plata presupune achitarea Comenzii in momentul livrarii Produselor, iar eliberarea si remiterea chitantei se va face de catre firma de curierat care asigura livrarea. Pentru platile ramburs, limita maxima admisă a platii in numerar este de 5.000 lei (RON)/ zi pentru persoana juridica și 10.000 lei (RON)/zi pentru persoana fizica.

6.2. Toate Comenzile se platesc in lei (RON), cu taxele si contributiile obligatorii incluse.

6.3. Vanzatorul poate sa transmita Cumparatorului facturile de achizitie a Produselor prin e-mail la adresa indicata de Cumparator atunci cand s-a inregistrat pe Site sau cand a plasat Comanda, ori chiar in format fizic, pe suport hartie, impreuna cu Produsele livrate.

6.4. Vanzatorul este autorizat sa suspende sau sa revoce acceptarea oricarei Comanzi si/sau livrari, indiferent de stadiul executarii acesteia, atunci cand Cumparatorul nu plateste sau plateste partial sumele datorate ca urmare a Comenzii efectuate, precum si in caz de frauda ori tentativa de frauda ce intervine in legatura cu utilizarea Site-ului Vanzatorului, indiferent de data Comenzii.

6.5. Pentru informatii suplimentare cu privire la modalitatile de plata descrise mai sus, Cumparatorul poate contacta Vanzatorul la telefon: 0738660355 sau e-mail: office@rosamundi.ro.7. Livrarea si Returnarea Produselor

7.1. Livrarea Produselor de catre Vanzator se face prin intermediul firmelor de curierat, respectiv de prepusii acestora (denumite in continuare “Curier”) exclusiv pe teritoriul Romaniei.

7.2. Cumparatorul care a plasat Comanda, are obligatia de a prelua Produsele comandate.

7.3. Produsele vor fi livrate Cumparatorului la adresa indicata de Cumparator la momentul plasarii Comenzii.

7.4. La momentul livrarii Comenzii de catre Curier, Cumparatorul va semna confirmarea de primire a Produselor. In acest sens, dovada livrarii Produselor de catre Vanzator, respectiv a primirii acesteia de catre Cumparator sau persoana desemnata de acesta, se va face prin aceasta confirmare de primire. In lipsa confirmarii de primire, livrarea Produselor nu poate fi contestata atunci cand sistemul informatic al Curierului face dovada ca livrarea a avut loc.

7.5. Cumparatorul are obligatia să primească Produsele comandate si poate sa desemneze o persoana care sa le preia de la Curier. Cumparatorul se va asigura ca, fie el personal, fie persoana desemnata potrivit celor de mai sus se va afla la adresa de livrare, la momentul livrarii Produselor. In lipsa Cumparatorului, acesta este de acord ca predarea Produselor de catre Curier sa se efectueze catre orice persoana aflata la adresa de livrare, Cumparatorul declarand prin asumarea Termenilor si Conditiilor ca terta persoana care preia Produsele a fost mandatata de Cumparator in acest sens.

7.6. Cumparatorul are obligatia sa verifice daca a primit toate Produsele mentionate in Factura si daca aceste Produse au ambalajul intact.

7.7. Costul livrarii poate varia intre 0 si 10 lei . Cumparatorul va fi informat la momentul plasarii Comenzii cu privire la costul de livrare si la firma de curierat care va presta acest serviciu. Prin plasarea Comenzii, Cumparatorul este de acord sa achite costul livrarii Comenzii.

7.8. Pentru Comenzile a caror valoare depaseste 2000 ron, livrarea Produselor este gratuita.

7.9. In momentul predarii Produselor catre Cumparator, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor se transfera Cumparatorului.

7.10. In cazul in care Curierul transporta Produsele ca urmare a dispozitiilor primite de la Cumparator, iar nu de la Vanzator, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor se transfera catre Cumparator inca de la data predarii Produselor catre Curierul insarcinat de Cumparator. Aceasta clauza nu aduce atingere drepturilor Cumparatorului de a se indrepta impotriva Curierului pe care l-a insarcinat, cu privire la eventualele pierderi sau deteriorari ale Produselor.

7.11. Cumparatorul trebuie sa verifice starea Produselor in momentul efectuarii livrarii de catre Curier.

7.12. Daca Cumparatorul observa ca starea Produselor este neconforma ori lipsesc Produse, Cumparatorul trebuie sa urmeze in mod obligatoriu urmatorii pasi conform celor descrise mai jos. In cazul in care procedura detaliata mai jos nu este respectata, posibilitatea oricarei plangeri adresate Curierului sau Vanzatorului, este exclusa, iar Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea sumelor achitate sau sa pretinda o noua livrare a Produselor comandate.

7.13. Pentru mai multe informatii cu privire la returnarea Produselor deteriorate, Cumparatorul poate contacta Vanzatorul la numerele de telefon indicate in Capitolul 1.

7.14. In cazul in care Produsele sunt afectate vizibil si prezinta deteriorari semnificative, iar toate acestea sunt constatate in prezenta Curierului de catre Cumparator sau persoana desemnata de acesta cu primirea Produselor, Cumparatorul poate refuza motivat primirea Produselor si va inscrie in mod obligatoriu toate aceste aspecte pe bonul de livrare emis de Curier. Totodata, Cumparatorul trebuie sa semnaleze imediat aceste deficiente sau obiectiuni Vanzatorului, la adresa de e-mail: office@rosamundi.ro.

7.15. Atunci cand deficientele sau lipsurile sunt constatate de Cumparator dupa preluarea Produselor, acesta va trebui sa informeze Vanzatorul si sa formuleze orice reclamatie sau sesizare la numarul de telefon 0738660355 sau printr-un e-mail la adresa office@rosamundi.ro. Orice reclamatie sau sesizare privind deficientele sau lipsurile Produselor trebuie sa intervina imediat si in orice caz nu mai tarziu de 2 zile lucratoare de la data livrarii. Vanzatorul trebuie sa raspunda Cumparatorului la reclamatiile inregistrate, intr-un termen de maximum 30 (treizeci) de zile.

7.16. Vanzatorul va putea solicita informatiile necesare pentru stabilirea identitatii Cumparatorului, iar in acest sens va putea face verificarile care se impun, inclusiv prin intermediul unor terte persoane, Cumparatorul, destinatarul Comenzii sau persoana desemnata sa preia Produsele fiind de acord in acest sens.

7.17. Eventuale litigii dintre Cumparator si Vanzator vor fi solutionate mai intai pe cale amabila, iar in masura in care o atare solutionare nu este posibila, litigiul va fi soluționat de instanta competenta din Romania. Totodata, aceste dispozitii nu exclud posibilitatea interventiei altor institutii cu atributii in materie.

7.18. Livrarea Produselor prin Curier se face de regula intr-un termen de aproximativ 10 zile lucratoare de la data confirmarii Comenzii. In cazuri justificate, termenul de livrare poate fi de maximum 30 zile lucratoare de la incheierea Contractului. Pentru Produsele care nu se afla in stocul Vanzatorului, termenele de livrare standard se prelungesc cu 30 zile lucratoare, urmand ca Vanzatorul sa informeze Cumparatorul in acest sens.

7.19. Atunci cand termenele de livrare mentionate la art. 7.18. sunt depasite, si acest fapt nu se datoreaza unui caz de forta majora, iar Vanzatorul nu livreaza Produsele intr-un termen suplimentar agreat si de Cumparator sau in lipsa unui termen suplimentar, cand Cumparatorul a informat in prealabil Vanzatorul ca termenul de livrare este absolut esential pentru acesta, Cumparatorul are dreptul sa solicite rezolutiunea Contractului.

7.20. In vederea exercitarii dreptului prevazut la art. 7.19., Cumparatorul trebuie sa informeze Vanzatorul despre acest fapt, in scris (e-mail sau la adresa postala) si va furniza acestuia cel putin urmatoarele informatii: numar de comanda, numar de factura (daca a fost trimisa electronic), numele si prenumele solicitantului, adresa, numar de telefon, adresa de email, cod produs, denumire produs, cantitate, motivele rezolutiunii - returnării, datele contului bancar: codul IBAN si numele bancii.

7.21. In termen de 7 zile de la data la care Cumparatorul a comunicat Vanzatorului decizia de rezolutiune a Contractului conform art. 7.19 – 7.20. de mai sus si a returnat Produsele catre Vanzator, Vanzatorul va rambursa Cumparatorului sumele achitate de acesta din urma.

7.22. Atunci cand Cumparatorul nu a returnat Produsele integral, in starea in care acestea au fost livrate, sau nu a existat culpa exclusiva a Vanzatorului sau a Curierului, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea Pretului sau o noua livrare a Produselor.8. Dreptul de retragere al Cumparatorului

8.1. Dreptul de retragere si termenul legal de exercitare

Cumparatorul beneficiaza de dreptul de retragere si are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care acesta sau o parte terta, alta decat Curierul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a Produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere din Contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia sa de retragere, in conditiile art. 9 – art. 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

8.2. Exercitarea dreptului de retragere

8.2.1. Imediat, dar in orice caz, mai inainte de expirarea termenului de retragere mentionat la art. 8.1., Cumparatorul trebuie sa informeze expres Vanzatorul cu privire la decizia sa de a se retrage din Contract, la urmatoarele date de contact: telefon 0738660355 sau e-mail office@rosamundi.ro.

8.2.2. In vederea informarii cu privire la exercitarea dreptului de retragere, Cumparatorul va utiliza o declaratie scrisa si neechivoca trimisa Vanzatorului prin posta sau e-mail, sau formularul standard de retragere, acesta din urma nefiind insa obligatoriu.

8.3. Exceptiile de la exercitarea dreptului de retragere

Potrivit dispozitiilor art. 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere al Cumparatorului din Contract nu poate fi exercitat in urmatoarele situatii:

8.3.1 Produsele sunt confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar la solicitarea Cumparatorului;

8.3.2 Produsele sunt susceptibile a se deteriora sau de a expira rapid;

8.3.3 Produsele sigilate nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator.

8.4. Obligatiile Vanzatorului

8.4.1. Vanzatorul va rambursa Cumparatorului Pretul achitat de acesta din urma pentru plata Comenzii, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, in termen de cel mult 14 zile de la data la care Vanzatorul a intrat in posesia tuturor Produselor returnate de Cumparator, iar informarea privind decizia de retragere a fost transmisa Vanzatorului in termenul legal prevazut la art. 8.1. Obligatia Vanzatorului acopera doar situatia in care Produsele returnate pot face obiectul dreptului de retragere si nu se regasesc in situatiile exceptate, mentionate la art. 8.3.

8.4.2. Rambursarea Pretului aferent mai multor produse, conform prezentului Capitol, va fi efectuata de Vanzator la data la care acesta primeste inapoi ultimul Produs returnat de catre Cumparator.

8.4.3. Cumparatorul consimte in mod expres ca rambursarea Pretului in temeiul prezentului Capitol sa se efectueze exclusiv prin virament bancar, motiv pentru care intelege si se obliga sa puna la dispozitia Vanzatorului datele unui cont bancar pentru transferul acestor sume. Pentru efectuarea acestui transfer bancar, Vanzatorul nu va percepe Cumparatorului niciun comision.

8.4.4. In masura in care un Cumparator nu are cont bancar, la solicitarea expresa a acestuia, Pretul se va restitui Cumparatorului prin mandat postal, iar din Pretul restituit urmand a se scadea costurile/comisioanele aferente acestei modalitati de rambursare a Pretului (mandatului postal).

8.4.5. Cumparatorul accepta ca Vanzatorul nu va putea rambursa Pretul in lipsa detaliilor contului Cumparatorului si nu-l va tine responsabil pe Vanzator pentru orice intarziere datorata necomunicarii acestor detalii de plata.

8.5. Obligatiile Cumparatorului

8.5.1. In cazul in care Cumparatorul si-a exercitat dreptul de retragere, acesta este obligat sa returneze Produsele catre Vanzator fara intarziere nejustificata si in orice caz in termen de cel mult 14 zile de la data la care a informat Vanzatorul cu privire la decizia sa de exercitare a dreptului de retragere.

8.5.2. Returnarea Produselor catre Vanzator se face in ambalajul original, intr-o stare perfecta si impecabila, nefolosite si netestate, cu sigiliul si ambalajul original, astfel incat Produsele sa poata fi comercializate din nou. Produsele vor fi returnate, in mod obligatoriu, impreuna cu toate accesoriile, esantioanele/cadourile gratuite, promotiile, in ambalajul original nedeteriorat impreuna cu instructiunile de folosire, dupa caz.

8.5.3. Returnarea Produselor de catre Cumparator se va face utilizand formularul de retur, catre Vanzator, la adresa Intrarea Medic Col. Stoenescu nr. 5, Sector 5, cod 050457, Bucuresti, Romania. Cumparatorul este responsabil in situatia in care diminuarea valorii Produselor rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

8.5.4. Trimiterea Produselor retur trebuie sa se faca in modalitatile care sa asigure confirmarea de primire. Toate riscurile legate de returnarea Produselor sunt in sarcina Cumparatorului.

8.5.5. Cheltuielile ocazionate de returnarea Produselor sunt suportate de Cumparator, in conformitate cu art. 14 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. In cazurile exceptionale in care exista o neconcordanta intre produsele livrate si cele comandate de Cumparator, cheltuielile de returnare vor fi suportate de Vanzator.

8.5.6. Atunci cand Cumparatorul a beneficiat de o oferta speciala pe Site-ul Vanzatorului, care in anumite conditii ii conferea avantajul sa achizitioneze unul sau mai multe Produse ofertate in schimbul Comenzii ori sa beneficieze de diferite promotii, inclusiv dar fara a fi limitate la esantioane, prin exercitarea dreptului de retragere, Vanzatorul si Cumparatorul vor fi repusi in situatia anterioara plasarii Comenzii, iar oferta sau promotiile primite in aceste conditii nu se vor mai aplica.9. Garantiile ce insotesc Produsele

9.1. Garantia legala

9.1.1. Potrivit dispozitiilor Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, toate produsele comercializate de Vanzator pe Site beneficiaza de garantia legala de conformitate, iar Cumparatorul are posibilitatea sa returneze Produsele livrate de Vanzator si care sunt neconforme sau prezinta defecte la momentul la care a avut loc livrarea.

9.1.2 Atunci cand Produsele sunt neconforme, Cumparatorul are dreptul de a solicita Vanzatorului inlocuirea acestora. Exercitarea acestui drept de catre Cumparator se face fara nicio plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila (de exemplu, inlocuirea Produsului nu este posibila pentru ca un Produs identic nu se mai afla in stocul Vanzatorului si nu este disponibil nici la furnizorul Vanzatorului) sau disproportionata (de exemplu, masura inlocuirii este disproportionata in situatia in care Cumparatorul apreciaza ca o simpla deteriorare minora a ambalajului Produsului – un colt sifonat/ usor rupt al foliei de protectie sau a cutiei Produsului sau a ambalajului interior al Produsului, ar justifica inlocuirea).

9.1.3 In situatia in care Produsul nu poate fi inlocuit din motive neimputabile Cumparatorului, acesta din urma are dreptul de a i se restitui Pretul, fara a fi necesara adresarea unei cereri noi in acest sens.

9.1.4 Daca in momentul incheierii Contractului Cumparatorul a cunoscut sau trebuia, in mod rezonabil, sa cunoasca lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele/ specificatiile furnizate de Cumparator in cazul Produselor personalizate la solicitarea Cumparatorului, Vanzatorul si Cumparatorul convin ca Produsele sunt conforme, iar Cumparatorul nu va avea nicio pretentie impotriva Vanzatorului.

9.1.5 Cumparatorul se poate adresa Vanzatorului pe e-mail, la adresa office@rosamundi.ro, pentru toate cererile legate de garantia legala.

9.2 Exceptii de la garantia legala

9.2.2 Sunt exceptate de la aplicarea acestei garantii Produsele modificate, reparate, incorporate sau adaugate de catre Cumparator.

9.2.3 Garantia nu va acoperi Produsele deteriorate ca urmare a unor accidente, a nerespectarii instructiunilor de utilizare sau in timpul transportului de catre Cumparator. De asemenea, garantia legala nu acopera nici viciile aparente ale Produselor si care puteau fi observate la momentul livrarii.10 Diverse

10.1 Cumparatorul accepta ca toate elementele Site-ului Vanzatorului, toate informatiile si materialele din continutul acestuia, marcile folosite pe Site, precum si orice alte mesaje, imagini, video, structura coduri, butoane, elemente de grafica si design, criterii de selectie si de utilizare a Site-ului sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuala in favoarea Vanzatorului. Utilizarea Site-ului nu presupune ca Vanzatorul acorda Cumparatorului drepturi de proprietatea intelectuala asupra Site-ului sau a oricaror elemente din continutul acestuia.

10.2 Cumparatorul nu poate reproduce, transforma, modifica, dezasambla, distribui, inchiria, imprumuta sau pune la dispozitie, prin nicio forma de comunicare publica, niciunul dintre elementele mentionate la punctul 10.3., nu poate permite accesul publicului la niciunul dintre aceste elemente, nu poate exploata in niciun mod, direct sau indirect, materialele, elementele si informatiile obtinute prin intermediul Site-ului, cu exceptia cazului in care a fost autorizat in mod expres de Vanzator.

10.3 Informaţiile despre Produsele şi serviciile prezentate pe Site vor fi avute in vedere de Cumparator sub rezerva greselilor de redactare ce pot sa apara din eroare. De asemenea, Cumparatorul accepta ca Preturile, informatiile despre Produse precum si imaginile pot sa contina alte erori sau neconcordante decat cele rezultate din greselile de redactare.

10.4 Cumparatorul are dreptul de a sesiza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in legatura cu orice act care in opinia sa aduce atingere drepturilor sale protejate, in calitate de consumator.

10.5 Eventuale litigii dintre Cumparator si Vanzator vor fi solutionate mai intai pe cale amabila, iar in masura in care o atare solutionare nu este posibila, litigiul va fi soluționat de instanta competenta din Romania. Totodata, aceste dispozitii nu exclud posibilitatea interventiei altor institutii cu atributii in materie.

10.6 Avand in vedere dispozitiile Ordonanței de Guvern nr. 38/2015 privind soluţionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori şi comercianti, Cumparatorul poate prezenta voluntar reclamatiile impotriva Vanzatorului entitatilor care aplica proceduri de solutionare alternativa a litigiilor intr-un mod independent, impartial, transparent, eficace, rapid si echitabil, in scopul asigurarii unui nivel inalt de protectie a consumatorilor si a bunei functionari a pietei.

10.7 Orice sesizari, reclamatii sau sugestii in legatura cu Produsele, Comenzile, Site-ul Vanzatorului, precum si in legatura cu alte aspecte de care Vanzatorul ar putea fi tinut raspunzator, trebuie transmise la adresa de e-mail office@rosamundi.ro.

10.8 Termenii si Conditiile Vanzatorului pot fi accesate aici: https://www.rosamundiperfumery.com/termeni-si-cond...